Friday, November 16, 2007

Candy Candy

Δεν γίνεται να μην την ξέρεις, έστω ακουστά... Αν είσαι γυναίκα κοντά στα 30 δε, οι περισσότερες πιθανότητες είναι, κάπου στην παιδική σου ηλικία να είχες κλάψει και να είχες γελάσει πολύ μαζί της. Ξανθά σγουρά μαλλιά σε δυο φουντωτές κοτσίδες, γαλάζια μάτια, χαμόγελο και δύναμη. Αυτή είναι η Candy!
Η αλήθεια είναι πως πριν δύο μήνες πέρα από το όνομα και, πάνω κάτω, πως μοιάζει δεν ήξερα τίποτα παραπάνω. Λόγω ηλικίας δεν την είχα προλάβει όταν παιζόταν στην τηλεόραση. Τότε άκουσα για το CandyInGreekProject, μια ομάδα που είχε αναλάβει να ανεβάσει και τα 115 επεισόδια της Candy στο youtube στα ελληνικά, όπως την έβλεπαν οι ίδιοι σαν παιδιά. Περισσότερο από περιέργεια, και αφού δεν είχε αρχίσει ακόμα το πανεπιστήμιο και είχα ελεύθερο χρόνο, ξεκίνησα να τη βλέπω από το πρώτο επεισόδιο. Στην αρχή, μου έκανε εντύπωση πως γυναίκες και άντρες 30-40 χρόνων εκφράζοντας την ίδια χαρά, θυμό, απογοήτευση όπως ένιωθαν όταν ήταν παιδιά και το πως αντιμετώπιζαν τους χαρακτήρες σαν πραγματικά πρόσωπα...! Όσο περνούσαν οι μέρες, όμως, τόσο περισσότερο βυθιζόμουν κι εγώ στον κόσμο της Candy και κάπου μετά τα 50-60 επεισόδια άρχισα να σχολιάζω κι εγώ... Αναπόφευκτο!
Έχω εκφράσει και παλιότερα την αγάπη μου για τα cartoons, animations κλπ, αλλά η Candy ξεφεύγει τελείως απ' όλα αυτά... Σκοπός του δεν είναι, όπως στα περισσότερα cartoon παραμυθάκια, να δείξει μια ιστορία που τελικά όλες οι δυσκολίες θα λυθούν με ένα μαγικό φιλί αγάπης ή με την βοήθεια μιας νεράιδας, αλλά πως μπορεί κάποιος στην παιδική-εφηβική και αργότερα ενήλικη ζωή του να τα λύσει μόνος του...
Σήμερα, ανέβασαν και το τελευταίο επεισόδιο και το είδα μαζί με τον πρωινό ζεστό καφέ. Περίμενα περισσότερα, αλλά τι να κάνουμε; Αυτή η Μιζούκι την ψυχή μας έβγαλε!!!
Αυτό είναι το πρώτο μέρους του πρώτου επεισοδίου. Για όσους θέλουν να θυμηθούν και για όσους θέλουν να την γνωρίσουν. Ένα είναι σίγουρο, αυτό το άνιμε είναι κάταλληλο για όλες τις ηλικίες.


P.S. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του greek project για την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και που τους πήρε μήνες απασχόλησης μέχρι να την ολοκληρώσουν για όλους εμάς.
P.S.2 Μετά από δύο μαζεμένα ποστ σχετικά με "παραμυθάκια", μου φαίνεται το επόμενο πρέπει να είναι ένα review για το Saw IV, έτσι να τα εξισορροπήσω λίγο!!! ;)

Να είστε όλοι καλά

Labels: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

τζιπσακο δεν ξερω τι να σου σχολιασω για την candy την εβλεπα και εγω...και κατα τα αλλα κανε καμια αναρτηση..φιλια.

10:18 PM  

Post a Comment

<< Home